Нападателят на шампиона на Шотландия, Глазгоу Рейнджърс, Алфредо Морелос се превърна в основна част от състава на Стивън Джерард. Колумбиецът помогна на  своя тим да завоюва титла номер 55 в своята история, а отборът има и доста добри шансове за продължаване към 1/4финалите в Лига Европа. Морелос е изключително важна част от „сините“, които със сигурност ще трябва да помислят за сериозна селекция, ако искат да попаднат в груповата фаза на шампионска лига през следващия сезон.

24-годишният състезател на няколко пъти вече сподели, че желанието му е да заиграе в Англия и би се радвал да стане част от премиър шип. Сега, колумбийският национал, отново изрази подобно становище, като заяви, че скоро се надява да се озове в най-силното първенство в света.

„Много пъти съм казвал, че искам да играя в английската висша лига и не крия това. Имаше оферти към мен, но тогава седнахме да разговаряме с мениджъра. Джерард беше много настоятелен,  убеди ме да остана и нещата бавно се върнаха към нормалното. Обичам английския футбол, според мен той наподобява шотландския и мисля, че мога да се представя много силно в най-доброто първенство. Не зная какво ще се случи през лятото, но  продължавам да мечтая за  трансфер в някои от добрите отбори в Англия, защото висшата лига е нещо специално и неповторимо. Вярвам, че един ден ще сбъдна мечтата си“, каза Морелос