Играч от аматьорска футболна лига в Буенос Айрес беше открит мъртъв с огнестрелна рана в главата малко след като беше обвинен в опит за убийство и нападение срещу съдия по време на мач миналия уикенд, съобщава Ройтерс. Полицията в Буенос Айрес съобщи, че тялото на 24-годишния Уилямс Александър Тапон е намерено близо до жп гара, на няколко пресечки от дома му в предградие южно от аржентинската столица.
 
Тапон стана известен в понеделник, когато видеоклип на бруталното му нападение над рефера Кристиан Ариел Паниагуа беше разпространен в социалните мрежи. Инцидентът е станал в събота по време на футболен мач с участието на неговия тим Ла Кортада в аматьорски турнир. Футболистът ударил рефера с юмрук и докато той бил на земята, го ритнал в главата, оставяйки го в безсъзнание. Съдията e откаран в болницата в предградието Авелянеда.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA NACION (@lanacioncom)

След като жертвата подала жалба, прокурорите обвинили Тапон в "опит за предумишлено убийство по време на спортно събитие", престъпление, което предвижда наказание от 10 до 15 години затвор, според прокуратурата.

Полицията не потвърди причината за смъртта, но вдовицата на Тапон, която се идентифицира само като Агустина, каза пред медиите, че той е извършил самоубийство, цитирайки аудио съобщение, което е получила от него.
 
"В съобщението, което ми изпрати за сбогуване, той ми каза: "погрижи се за нашите деца" и "предпочитам всички да страдат веднъж, вместо да ме гледат да страдам всеки ден в затвора", каза тя пред местния новинарски канал Cronica.
 
Тапон беше баща на две деца. Спортните власти обмисляха да му забранят до живот да посещава спортни събития.
 
"Истината е, че бях в лошо състояние, признавам го. Бяха онези пет минути, в които не можех да се контролирам и реагирах по този начин към съдията. Единственото обяснение, което мога да дам е, че бях ядосан. Съдията от самото свиреше само в тяхна полза", каза Тапон в интервю за Canal 9 в Буенос Айрес в понеделник, часове преди да бъде намерен мъртъв. 
 
Автор: БТА/Ива Кръстева