Тежки времена преживява най-успешният клуб в историята на швейцарския футбол. Носителят на 27 титли на страната Грасхопър (Цюрих) изпадна от топ дивизията за пръв път от 68 години, съобщава "Ройтерс".

Грасхопър бе разгромен с 1:6 при гостуването на шампиона Йънг Бойс, което подпечата последното място и изпадането.

Славният клуб е в тежка криза, като само този сезон имаше трима треньор, а два от мачовете бяха прекратени поради безредици, предизвикани от феновете.

Изпадането се очакваше, а Грасхопър щеше да е изпаднал и през 2011-а година, ако не беше тежкото наказанието от 36 точки за Сион и отнемането на професионалния лиценз на Ксамакс.

От 12 години Грасхопър в бездомен, след като стадиона им Хардтурм беше разрушен, а проекта за нов стадион на неговото място зацикли. Това накара отбора да играе на Лецигрунд - стадиона на градския противник ФК Цюрих.

За последно Грасхопър беше шампион през 2003-а година,  а от тогава в управлението се изредиха 8 президенти и 13 треньори.

Последната силна година за отбора бе 2013-та, когато завърши втори под ръководството на Ули Форте, но треньорът замина в посока Йънг Бойс.

За последно Грасхопър спечели мач от първенството през ноември, а след напускането на треньора Торстен Финк феновете на клуба бяха шокирани от наследника му Томислав Стипич, който никога не беше ръководил отбор от първа дивизия в кариерата си.

След само 6 мача Стипич беше уволнен и начело застана героя от 2013-та Ули Форте.

Реално Грасхопър отпадна още в неделя, когато отново претърпя разгром, този път с 0:4 от Люцерн. Феновете прекратиха и този мач, което направи резултата неофициален, докато не се произнесе дисциплинарната комисия, което се очаква следващата седмица./БГНЕС