Крилото на Зенит Малком ще трябва да се въоръжи с търпение, след като стана ясно, че възстановяването от неговата операция на тазобедрената става ще продължи чак до март.

Бразилецът беше закупен от руския гранд през лятото след един доста неуспешен за него сезон в Барселона. Грандът от Петербург плати 40 милиона евро плюс други 5 милиона под формата на бонуси, за да си осигури услугите на 22-годишния играч.

Той записа официален дебют ден по-късно, на 3 август, влизайки като резерва при 1:1 срещу ФК Краснодар в местната Премиерлига. Дотук обаче сезонът му се равнява на точно 63 минути футбол. Причината бе контузия в тазобедрената става, получена на 10 август във втория му мач.

„След преглеждане на резултатите от прегледите и консултации с някои от най-големите медицински центрове в Европа и Русия, ръководството на клуба взе решение играчът да се оперира. Операцията премина успешно”, обявиха от Зенит на официалния си сайт.

Оттам също така уточниха, че Малком няма да играе преди края на зимната пауза, която в руския шампионат стартира рано през декември и приключва през март.

Причината за толкова късната операция за футболиста бе невъзможността клубните медици да идентифицират с точност проблема по-рано.