Бившият нападател на ЦСКА Тони Силва вече е свободен агент, след като египетският Ал Итихад Александрия прекрати договора му по взаимно съгласие. Португалският футболист не успя да оправдае очакванията, с които беше привлечен.

25-годишният Силва, който родом е от Гвинея-Бисау, пристигна в най-популярният клуб в Египет през януари, но изобщо не успя да се впише в обстановката. Показателно е, че за последните си 6 месеца той има скромните 394 минути футбол. В 7-те си мача Силва даде 2 асистенции (в мача срещу Ал Масри), а последната му поява на терена датира от 2 април и дербито с Ал Ахли.

Въпреки, че почти не игра за гранда от Александрия футболистът успя да попадне в 23-членния състав на Гвинея-Бисау за приключилия наскоро турнир за Купата на Африканските нации. Той дори беше титуляр в първия мач срещу Камерун (загубен с 0:2), а после записа 22 минути във финалната среща от груповата фаза (0:2 от Гана). Гвинея-Бисау завърши на дъното в група F без нито един отбелязан гол.

Тони Силва игра за родния ЦСКА в периода декември 2013 година - август 2015 година. Преди свободния си трансфер в Санлъурфаспор той записа 44 мача с 9 гола и 4 асистенции за "червените".