Украйна има опит в организирането на световни и европейски първенства и има интерес да бъде домакин на Суперкупата на УЕФА през 2024 или 2025 година. Това обяви президентът на Украйна Владимир Зеленски днес по време на среща с президента на УЕФА Александър Чеферин, съобщава ТАСС. На нея Чеферин получи орден "Княз Ярослав Мъдри" - четвърта степен.
 
"Украйна има интерес да бъде домакин на Суперкупата на УЕФА през 2024 или 2025 година. Украинската футболна асоциация също обмисля възможността да се кандидатства за домакин на Европейското първенство по футбол за жени през 2025-а, Европейското първенство по плажен футбол за мъже, Европейското първенство за младежи до 21 години, Европейско за юноши до 17 години, Европейското първенство по футзал, и за финала на Лигата на Конференциите", каза още Зеленски.
 
Той припомни, че Украйна заедно с Полша проведе успешно финалите на Европейското първенство по футбол през 2012 година и беше домакин на финала на Шампионската лига през 2018 година.
 
Президентът на Украйна увери Чеферин, че украинското правителство, въпреки определени трудности, прави всичко възможно за развитието на физическата култура и спорта в страната.
 
Зеленски каза, че през 2022 година ще започне изграждането на Националната тренировъчна база за националните футболни отбори на Украйна - "ултрамодерен комплекс, в който ще могат да тренират мъжки, женски и юношески национални отбори".