Японецът Юто Нагатомо е най-новото попълнение на Олимпик Марсилия. Защитникът, който съвсем скоро ще навърши 34 години, игра за последно в Галатасарай. 
 
Нагамото има 200 мача за Интер, а във визитката му фигурира и участие на три световни първенства с Япония. Ветеранът ще има възможността да играе с френския тим в групите на Шампионската лига. 
 
„Имах много оферти и не липсваше интерес към мен, но щом чух, че Марсилия ме иска, просто казах на агента си: Искам да играя там. Щастлив съм, че нещата се получиха, няма никакво значение на колко години съм. Имам самочувствие, уверен съм и мога да ви кажа, че се чувствам страхотно. 
 
Олимпик е клуб с традиции и невероятни фенове. Признавам, че при избора ми натежа фактът, че отборът ще участва в Шампионската лига. Очаква ни дълъг сезон, ще се представим добре, сигурен съм. След толкова мачове за Интер и националния отбор на Япония, ще помагам н младите със съвети и безценния опит, който имам. Нямам търпение да започна новото си приключение“, завърши Нагатомо.