Уулвърхемптън Уондърърс е последният ¼-финалист в Лига Европа. Възпитаниците на Нуно Еспирито Санто надделяха трудно с 1:0 у дома в реванша срещу Олимпиакос. Единственото попадение вкара Раул Хименес в седмата минута от дузпа.

Гостите от Гърция могат да съжаляват, че не стигнаха най-малко до продължения предвид по-активните си действия през втората част на „Молиню“. В крайна сметка обаче здравата защита и страхотните намеси на Руи Патрисио отказаха гръцкия шампион и по този начин „вълците“ ще се изправят срещу Севиля в следващата фаза, която ще се проведе в Германия на неутрален терен.


Още във втората минута Раул Хименес се възползва от грешка в изнасянето на топката на гърците и шутира от далечна дистанция, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на Алан.

В седмата минута върната топка към Алан бе нескопосано поета, което позволи на Поденсе да стигне до коженото кълбо и това принуди стража на гостите да извърши нарушение, което означаваше и дузпа. Раул Хименес се нагърми с отговорността и хладнокръвно реализира в лявата половина на вратата, пращайки стража в обратния ъгъл - 1:0.

В 13-ата минута Траоре опита центриране от десния фланг, но най-доброто, до което стигна бе корнер. Боли изсипа в пеналтерията, но Сисе бе най-съобразителен от всички и изчисти напред.

Първата опасна атака за гостите се случи в 19-ата минута, когато Циникас напредна отляво и стреля силно в близкия ъгъл на Патрисио, но европейският шампион парира с една ръка.

В 28-ата минута Олимпиакос привидно изравни. Ел Араби бе изведен по десния фланг на скорост, напредна и центрира към центъра на наказателното поле, където Камара бе непокрит и с безкомпромисен шут матира Патрисио. След намеса на ВАР обаче се оказа, че мароканецът е бил със сантиметри в засада.

В първата минута от продължението на полувремето Рубен Невес опита късмета си с удар от сериозно разстояние, но Алан се справи без особени проблеми.

В 61-ата минута Поденсе получи топката на левия фланг, навлезе навътре към центъра и отправи мощен изстрел в очертанията, който обаче бе избит от Алан в корнер. След неговото изпълнение обаче домакините не съумяха да създадат нова опасност.

4 минути след това гръцкия шампион изпълни свободен удар, при който Ел Араби засече коженото кълбо, но твърде слабо и Патрисио улови.

Секунди по-късно Фортунис проби в наказателното поле, навърза няколко души и подаде към Ел Араби, който се завъртя и шутира, но в същото време се подхлъзна и това оказа влияние върху мерника му - аут.

В 79-ата минута след поредната атака на гърците Гилерме опита удар от средно разстояние, но топката мина агонизиращо близо над горната греда, облизвайки мрежата.

По-малко от 2 минути след последното опасно положение, Цимикас центрира от левия фланг на атаката по перфектен начин, Ранджелович скочи над всички в пеналтерията и вложи цялата си сила в удара с глава, но Руи Патрисио отново показа защо е европейски шампион.


1:0 Хименес 7'

 

Стартов състав на Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коади, Саис, Дохърти, Моутиньо, Невес, Ото (Винагре '17), Траоре (Жота '57), Хименес, Поденсе (Дендонкер '71).

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

 

Стартов състав на Олимпиакос: Алан, Ба, Сисе, Еуабдауауи, Цимикас, Гилерме, Камара (Хасан '65), Букалакис (Фортунис '45), Масурас (Ранджелович '45), Валбуена, Ел Араби.

Старши треньор: Педро Мартинш