Във вечерта на 23-и септември 2019-а година разбрахме, че Лионел Меси е тазгодишният победител в класацията на FIFA The Best. Суперзвездата на световния футбол пребори конкуренцията на Върджил ван Дайк от европейския клубен шампион Ливърпул, както и триумфиралият в Лига на нациите и петкратен носител на Златната топка - Кристиано Роналдо. Две награди пък отидоха за Ливърпул, като треньор на годината стана Юрген Клоп, а най-добър вратар бе избран Алисон Бекер. Меган Рапино пък бе посочена като футболистка №1 през годината от FIFA.

Първата награда бе дадена на Даниел Жори, който реализира най-красивия гол през годината. Това направи играча на Дебрецен в дербито срещу Ференцварош със страхотна задна ножица в третата минута от добавеното време на срещата. Още по-впечатляващ факт е, че това бе и дебютът на Жори в професионалния му футболен път. 

Германският мениджър на Ливърпул - Юрген Клоп, бе определен за най-добър треньор, надвивайки мениджърите на Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър - Хосеп Гуардиола и Маурисио Почетино. Наставникът на Ливърпул изведе отбора за шести път до европейския футболен връх.

Третата награда за вечерта бе тази на феновете, а носител стана Силвия Греко. Бразилката води слепия си син - Николас, на всеки един мач на Палмейрас, подкрепяйки ги най-редовно. Наградата за "Феърплей" имаше и за Марсело Биелса след жеста, който направи по време на мача срещу Астън Вила през миналия сезон.
 
След кратко музикална сесия, свързана с Моцарт в Ла Скала, церемонията продължи с връчването на награди, а Алисон Бекер триумфира при вратарите. Стражът на Ливърпул надделя над Марк-Андре тер Стеген и Едерсон, от Барселона и Манчестър Сити.
 
Призът за "Най-добър треньор при жените" отиде при англичанката Джил Енис, националният селекционер на САЩ. Именно под нейно ръководство САЩ спечели Световното първенство през 2019, а същото го стори и четири години по-рано.
Лично шефът на ФИФА - Джани Инфантино се нае да връчи наградата The Best в Милано. Тя бе в ръцете на футболиста на Барселона - Лионел Меси. Това е шести приз за Меси на тази церемония, а по този начин той задмина Кристиано Роналдо, който има пет купи. 
 
Последната награда пък бе за "Най-добра футболистка", а тя отиде в ръцете на Меган Рапино. 34-годишната Рапино получи това признание за пръв път в историята на церемония, след като за първи път наградата за дамите бе дадена най-накрая.
 
Най-добър футболист:
 
Вирджил ван Дайк
 
Лионел Меси
 
Кристиано Роналдо

Най-добра футболистка:
 
Луси Бронз
 
Алекс Морган

Меган Рапино


Най-добър треньор при мъжете:

Хосеп Гуардиола
 
Юрген Клоп
 
Маурисио Почетино

Най-добър треньор при жените:
 
Джил Елис
 
Фил Невил

Сарина Вийгман

Наградата на феновете:
 
Силвия Греко
 
Феновете на Холандия на Световното по футбол при жените
 
Хусто Санчес

Най-добър вратар:
 
Алисон
 
Едерсон
 
Марк-Андре тер Стеген 
 
Най-добра вратарка:
 
Хедвиг Линдал
 
Сари ван Веенендаал
 
Кристиане Ендлер
 
Наградата "Пушкаш" за най-добър гол:
 
Лионел Меси
 
Хуанфер Кинтеро
 
Даниел Жори