Роденият във Франция футболист Жереми Морел избра да представлява Мадагаскар на международно ниво и изрази надежди, че ще играе догодина в Купата на африканските нации, когато турнирът ще се проведе в Камерун.

Това значи, че 34-годишният ветеран ще бъде съотборник със звездата на Лудогорец Абел Анисе. Мадагаскар пък вече се изкачи до 100-ата позиция в ранглистата на ФИФА, а по-рано този месец си осигури историческо първо участие в Купата на Африканските нации.

Морел има право да направи подобен избор, тъй като неговият баща е родом от Мадагаскар, а бранителят няма нито едно участие за Франция на международната сцена. „Мога да потвърдя, че с гордост ще взема участие в Купата на Африканските нации през 2019 година с цветовете на Мадагаскар. Тази новина може да ви накара да се подсмихнете или да подлизурствате, но за мен няма значение. Няма как да отречеш произхода на своето семейство, когато те потърсят от тази страна. Аз сам избирам на кого да дам своята вярност”, написа опитният играч в „Туитър”.

Цялата досегашна футболна кариера на Морел преминава във Франция, където той е носил цветовете още на Лориен и Олимпик Марсилия. Неговото решение до голяма степен е резултат от плановете на националния селекционер Никола Дюпюи да опита да привлече играчи с малгашки произход в своя състав за турнира през 2019-а.