Българският специалист Станимир Стоилов изведе своя тим Астана до историческа първа титла на Казахстан. Воденият от Мъри отбор има още два мача до края на шампионата, но е недостижим на върха за преследвачите си и може да се отдаде на празнуване. 

Астана си подпечата титлата след категоричен домакински успех над Кайсар с 3:0. В групата за двубоя не беше българският нападател Атанас Курдов, но и той ще получи златен медал за участието си през сезона. 

Ганайският нападател Патрик Твумаси откри резултата за Астана още в 13-та минута. Резултатът се запази такъв чак до 71-та минута, когато Дмитри Шомко реализира за 2:0 и на практика уби интригата в този мач. 

Класиката в шампионския мач за домакините оформи плеймейкърът от Централноафриканската република Фокси Кетевоама в 78-та минута. Така Астана спечели титлата със стил и вече има 42 точки, с четири повече пред втория Кайрат, на който му остава още само един мач до края на сезона. 

Когато Стоилов пое казахстанския тим, той изоставаше на 8 точки от настоящия втори тим в класирането. След силна серия под негово ръководство и особено в шампионския плейоф, Мъри изведе тима до историческата му първа титла. 

Астана записа 7 победи и едно равенство от 8 мача до момента след разделянето на групата и оформянето на плейофните шестици. Стоилов успя да изведе тима си и до силно представяне в Лига Европа, като тимът му стигна до 4-ия предварителен кръг на турнира и отпадна от испанския Виляреал на прага на групите.