Българският треньор на Астана Станимир Стоилов отново има изпитание във Финландия. С тима от Казахстан той гостува на ХИК Хелзинки в Шампионската лига, но той е бил в скандинавската държава и като наставник на Левски. 

Преди осем години "сините" паднаха с 0:1 от Тампере Юнайтед и след поражение със същия резултат в София, напуснаха изненадващо надпреварата. Интересното е, че и тогава беше в Шампионската лига. 

"Спомням си тези мачове. Ние дойдохме във Финландия като фаворити, но паднахме и впоследствие бяхме елиминирани", сподели Стоилов пред изданието hbl.fi в навечерието на мача с ХИК. 

Сега той се надява това да не се повтаря с настоящия му тим Астана. Стоилов е разузнал съперника и знае всички негови силни и слаби страни. 

"ХИК миналата година игра в групите на Лига Европа и имат доста сработен и сплотен отбор. Имат много опит в Европа, докато ние сме нов отбор и в Казахстан, и на европейската сцена."

"Но ние нямаме причина да сме изплашени. Ако играем така, както срещу Марибор, можем да сме спокойни. Ако не играем така, както можем, ще си имаме сериозни проблеми", сподели българският специалист.