Преследването между българските треньори в Казахстан Станимир Стоилов и Димитър Димитров и техните отбори Астана и Иртиш Павлодар продължава с пълна сила. Сега обаче разликата между тях не се промени, но заради поражения и на двата тима. 

Воденият от Мъри шампион изненадващо падна с 0:1 в гостуването си на предпоследния преди мача тим на Атирау. Единственото попадение в този мач беше дело на Алтънбек Сапаров в 24-та минута. 

И въпреки че през целия мач до края инициативата беше изцяло в играчите на Астана, те така и не успяха да променят статуквото и да вземат поне точка. Те отправиха над 20 удара, но нито един не се превърна в гол. 

Неприятни емоции имаше и за Херо. Неговият Иртиш гостуваше на Кайрат Алмати и падна също с 0:1. Там единственото попадение беше дело на бразилеца Исаел да Силва още в 21-та минута, но и момчетата на Димитров не можаха да отговорят на предизвикателството. 

Върхът на безсилието им беше в последните минути на продължението на редовното време, когато техният футболист Сергий Малий си изкара директен червен картон и всичко на практика приключи. 

След този развой нищо на върха не се промени. Астана остана на върха с 28 точки, втори е Иртиш с 26 точки. Далеч зад тях на шест точки са Окжетпес и Ордабаси с по 20 и челните позиции на водените от българите тимове не са застрашени.