Нападателят на румънския национален отбор Адриан Муту помоли за прошка хилядите фенове на отбора заради изпуснатата дузпа срещу Италия. Той можеше да донесе победата за своя тим, но се оказа с по-слаби нерви от Джанлуиджи Буфон и двубоят завърши 1:1.

„Не съм пропускал дузпа от седем години за националния отбор, от един приятелски мач с Франция в Париж. Познавам Буфон и знам кои ъгли си избира, но този път не успях да го разгадая,” заяви Муту.

„Моля всички наши фенове да ми простят и искам да им благодаря, че продължиха да скандират името ми и след края на мача. Резултатът е много разочароващ, но ако гледаме реално – и напълно справедлив,” добави той.

Съотборникът му Мариус Никулае, който от своя страна пропиля куп добри положения, направи сравнение между настоящото поколение и това от 1994 година на Хаджи и Попеску. „Онова, което постигнахме, не е правило дори поколението на Хаджи. Страхотно е да си равен със световния шампион и с вицешампиона. Имахме възможности и съжалявам, че не победихме,” заяви Никулае.