В неделя (12 октомври) стартира сезона в индийската Суперлига, която се оказа новият екзотичен пристан за много футболни звезди, които са в края на кариерите си, а и такива, които вече се бяха оттеглили от състезателна дейност.

Трофеят в новосъздадената лига бе представен на церемония в Мумбай, на която присъстваха осемте звездни играчи от всеки от осемте отбора, които ще участват в Суперлигата.

Фреди Люнгберг (Мумбай Сити), Алесандро Дел Пиеро (Делхи Динамос), Жоан Капдевиля (Нортийст Юнайтед), Давид Трезеге (Пуне Сити), Робер Пирес (Гоа), Микаел Силвестър (Шеннайин), Луис Гарсия (Атлетико де Колката) и Дейвид Джеймс (Керала Бластърс) бяха представителите на своите отбори на церемонията.

Горе долу половината от състава на всеки отбор се състои от местни футболисти, а другата половина от играчи от целия свят.

Водещи бизнесмени и популярни личности от спорта и от филмовата индустрия в страната инвестираха в учредяването на осемте отбора в Суперлигата. Тези клубове са базирани в Ченай, Делхи, Гоа, Гувахати, Кочи, Колката, Мумбай и Пуне