Уилфред Заха почти сигурно ще напусне Кристъл Палас в края на сезона, след като изтече договора му, но той има желание да остане в Лондон, като Арсенал и Челси изглеждат потенциалните дестинации. Израсналият в Англия национал на Кот д'Ивоар е силно свързван с трансфер в един от отборите от „Голямата шестица“ от години, но такъв не се материализира, тъй като Палас не желаеше да остави звездата си да напусне.

Но сега клубът ще бъде безсилен да го спре да напусне без пари през лятото, освен ако не подпише нов договор. Заха обаче отказа няколко предложения за удължаването му, което означава, че дните му на „Селхърст Парк“ изглеждат преброени.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Новият клуб на Кристиано Роналдо – Ал Насър е сред заинтересованите от крилото отбори, но според talkSPORT оставането му в английската столица е по-реалният вариант. Арсенал, Тотнъм и Челси са проявявали интерес към Заха в миналото и, въпреки че той навършва 31 години тази година, привличането като свободен агент може да се хареса на мениджъри като Греъм Потър и Микел Артета, които ще търсят нови нападатели.

Заха прекара почти цялата си кариера в Палас, след като мина през младежката академия на клуба. Той премина в Манчестър Юнайтед през 2013-а година, но не успя да се наложи в първия отбор и беше продаден обратно в родния си клуб през 2015-а година.

Той се утвърди като един от най-качествените офанзивни играчи във Висшата лига извън тези от „Голямата шесторка“, отбелязвайки 67 гола в малко от 300 мача. През този сезон той има шест попадения.