Хенрих Мхитарян е взел решение да сложи край на кариерата си в националния отбор на Армения, съобщи самият той. 33-годишният халф на Рома има 95 мача, 32 гола и 25 асистенции за своята родина след дебюта си през 2007-а.
 
“Скъпи приятели, помня кога облякох за пръв път моята национална фланелка. Това беше в контрола срещу Панама, а първият ми гол дойде в световна квалификация срещу Естония. Исках да спечеля всяка стъпка в моята кариера без значение колко трудно щеше да бъде. Беше чест да играя за моята родина в продължение на 15 години и още по-голяма да бъда капитан през последните 6 години. След 95 мача, усърдна работа, страст, възходи и падения, докато представях родината ми на терена, аз взех решението да се оттегля от арменския националния отбор. Стигнах до това решение след последния ми двубой срещу Германия през ноември.
 
Мисля, че това е подходящият момент. Дадох всичко, което можах, за моя национален тим. През следващите години ще се концентрирам изцяло върху моята клубна кариера. Направих първите си футболни стъпки в Армения, моята родина, и винаги ще бъда благодарен на всички които са ме подкрепяли, тренирали, играли с мен и допринасяли за израстването ми като футболист и човек. Успех на моя национален отбор! Завинаги ваш, Хено”, написа Мхитарян в Инстаграм.