Големият човек в Цървена звезда – Небойша Кович, анонсира, че клубът ще публикува в общественото пространство в следващите 15 дена цифрите, с които борави и разполага гранда от Белград. Също така босът на „звездашите“ акцентира, че всички договори на футболистите ще бъдат изкарани наяве.

„Основната причина да отворим „кутията на Пандора“ е, тъй като сме отбор на гражданите. Кои граждани? Гражданите на тази държава. Ние не сме частен клуб. Защо тези контракти трябва да бъдат секретни? Защо трябва това да е проблем? Опитваме се да харчим толкова, колкото получаваме. Работя със световната икономика и това е основно правило в този бизнес, за да могат компаниите да продължат съществуването си“, каза Кович пред националната телевизия в Сърбия.

BGNES
11 снимки

„За последните четири сезона харчим средно по 2,9 милиона евро за заплатите на футболистите на сезон. Сезонните хонорари на целия щаб възлизаха на около 598 хиляди евро. Средният общ хонорар беше 4 милиона и 268 хилядо евро на сезон. Това е нелепо. Един играч в някои клубове в европейските лиги струва толкова. Похарчихме общо 17 милиона евро за заплати в последните четири сезона. Това е бюджет за около една година за един слаб отбор в големите европейски първенства. 19 от тях заплатите им бяха между 150 хиляди до 200 хиляди евро на година. Имаме между 35% и 40 бюджет от държавата. Повечето е през спонсорски споразумения с телекома, което е приблизително милион евро на година. Социологическа агенция направи собствено проучване и удстовери, че телекомът ще дава на Звезда по милион евро годишно, но също така ще генерира обратно при себе си три милиона евро“, анализира Кович.

В края на изказването си Кович довери, че Звезда ще се подсили в средата на терена. „Да, търсим халф, но както хората от щаба казват – не става въпрос за бърз трансфер, а за точен на конкретния пазар. Почти няма качество в този момент“, отбеляза той.