Крилото на Аякс Антони, който цяло лято е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, отказа да обвърже категорично бъдещето си в клуба и да гарантира, че на първи септември все още ще е част от нидерландския гранд.

Бразилският национал не тренира с тима в петък, а доста медии веднага излязоха с твърдения, че е отказал с желанието да упражни натиск над клуба да го пусне на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” вече отправиха няколко оферти за него, но всички бяха отхвърлени. 

“Дали мога да обещая, че ще остана и на първи септември ще съм тук? Не. Ако трябва да съм честен, не мога да го обещая. Трябва да взема правилното решение с моето семейство, агентите ми и Аякс. В крайна сметка Господ ще реши моето бъдеще. Щастлив съм в Аякс, имам договор до 2025-а и давам всичко от себе си за клуба във всяка секунда. Нося този екип с гордост. Играем в Шампионската лига и се наслаждавам на престоя си, както и на атмосферата, която имаме в тима. За това и правя всичко за своите съотборници. Това е и сигнал към децата: работете здраво, създавайте приятелства и ще постигнете повече заедно, отколкото индивидуално. 

"Фокусиран съм върху футбола и съм оставил другите неща в ръцете на моя агент. Винаги ще празнувам за Ерик тен Хаг и ми е тъжно, че още не съм имал възможност да го направя, но познавайки го, сигурен съм, че той ще обърне нещата и ще направи Манчестър Юнайтед по-добър отбор”, заяви Антони в интервю за нидерландския вестник “Телеграаф”.