Новият президент на САЩ Доналд Тръмп има връзки със спорта, а някои от фактите в тази посока са сравнително малко познати.

Ето някои от тях:

1. Искал е да купи шотландския гранд Рейнджърс

През 2012 г., когато шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс беше във финансови затруднения, Тръмп е имал намерение да го закупи. Съветниците му обаче са го посъветвали, че това би било прекалено голям риск и може да претърпи загуби.

2. Бил е собственик на футболен отбор

В началото на 80-те години на миналия век Тръмп купува отбора по американски футбол "Ню Джърси дженералс" (New Jersey Generals) с амбицията да преминат от тогавашната Юнайтед стейтс футбол лийг (United States Football League) в елитната Национална футболна лига (NFL), но това така и не се сбъдва. Тимът е разформирован в средата на десетилетието.

3. Тур дьо Тръмп - американския Тур дьо Франс

През 1989 г. Тръмп предлага името си на американския еквивалент на велосипедното състезание Тур дьо Франс и привлича огромно медийно внимание. Още тогава има протестиращи срещу събитието.

4. Залага косата си в кеч турнир

Най-разпознаваемата черта на 45-ия президент на САЩ - неговата прическа е централен сюжетен елемент в един от най-гледаните кеч сезони. Тогава Тръмп влиза в инсцениран конфликт със създателя и президент на федерацията по кеч Винс Макмеън и залага своята толкова ценна коса. Макмеън губи конфронтацията и в крайна сметка Тръмп го обръсва гола глава.