Футболната легенда Златан Ибрахимович никога не се е срамувал да разкрива някои, дори трудни, подробности от кариерата и живота си. Ето защо не е изненадващо, че той написа няколко автобиографии.

Родителите на Ибрахимович, Сефик и Юрка, емигрират от Югославия в Швеция и през 1981 г. се ражда техният син Златан, пише „Сараево таймс“.

Те се връщат в Югославия със Златан за известно време, но след това в бившата федерация страна избухва война и те се развеждат.

Преди няколко години футболистът говори пред италианския „Corriere dello Sport“ за Югославия и за това какво е правил баща му Сефик по време на войната в Босна и Херцеговина (БиХ).

„Югославия е сред първите ми спомени като дете. Водеха ме там като дете с кола или с влак. Там властваше комунизмът, това беше друг свят“, откровен е Златан.

След това спомена за шокиращата смърт на сестрата на Сефик.

„По време на войната всеки ден имаше новини за смъртта на някой наш познат, баща ми много страдаше заради това. Той много помагаше на бежанците и се опитваше да ме защити. Винаги е правил това. Когато сестра му почина в Швеция, той не ми позволи да отида в моргата“, разказа Ибрахимович.

Звездата владее много добре езиците на бивша Югославия и често посещава Белград. Днес той е в много по-добри отношения с майка си Юрка, отколкото с баща си Сефик, а в началото дори не е искал да носи фамилията му.

Влязъл е в конфликт с баща си, докато е бил в Аякс, затова е играл с първото си име на фланелката. Последвало помирение, преди да премине в Ювентус.

„Аз съм по-близък с майка си. С баща ми е същото, както винаги, не съм толкова близък с него, колкото с майка ми, защото и двамата сме големи егоисти. Аз съм същият като него и когато той се кара с мен, не осъзнава, че се кара със себе си, защото сме идентични по поведение. Той ме направи това, което съм днес“, заяви Златан.

„Майка ми беше строга, тя ме биеше повече от баща ми. Той никога не е правил това. При него беше достатъчно само да ти каже нещо и да те погледне, за да разбере всичко“, допълни легендата.