Треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо опита да даде откровена оценка на собствената си кариера като футболист, след въпрос за представянето на един от неговите защитници.

Моуриньо игра в долните дивизии в Португалия като полузащитник, преди да прекрати кариерата си на 24 години, за да се впусне в треньорската кариера.

Когато беше помолен да оцени представянето на левия защитник на Фенербахче Джейдън Остерволде след равенството 1:1 срещу Твенте в четвъртък в Лига Европа, Моуриньо каза: „Не знам дали си играл футбол, аз съм играл на ниско ниво, бях скапан играч, но бях.“

„Когато имаш жълт картон и си защитник, си в беда. Джейдън получи жълт картон в 12-ата минута, така че да играе 75 минути срещу добър съперник като гост... Мога да те уверя, приятелю, че не е лесно. Така че Джейдън свърши добра работа и взехме точка срещу добър отбор“, каза Моуриньо.

Фенербахче спечели една точка срещу Твенте, след като ветеранът Душан Тадич изравни в 71-ата минута.

„За мен не става въпрос за възрастта, това са добри играчи, средни играчи, лоши играчи“, каза Моуриньо за 35-годишния футболист.

„Тадич има мозък, играеше с ума си, разбира всичко. Кой знае дали иска да стане треньор един ден, защото има правилната мисъл за това. Той е фундаментален за нас“, каза още Жозе.