Португалският национал Жоао Кансело разкри много лични неща пред официалния сайт на Байерн Мюнхен, където играе под наем от Манчестър Сити. Защитникът призна, че вярата в Господ и в неговата майка, която вече не е между живите, му дава огромна сила да се бори с трудностите. 
 
"Вярвам в Бог. И преди всичко в моята майка Филомена. Тази вяра ми носи сила. С нейната смърт загубих най-важната си подкрепа. В този момент бях само на 18 години и трябваше да се науча да живея без най-близкия ми човек. 
 
Загубата на майка ми ме направи по-силен и това, което съм днес, се дължи на нея. Понякога казват, че имам труден характер, но сърцето ми е на правилното място. Беше много тежко да загубя майка си на 18 години. Баща ми ми обясни, че вече трябва да поема повече отговорност за семейството си. Той нямаше работа, брат ми още ходеше на училище. Беше трудно време. Мисля, че това също допринесе за факта, че съм доста интровертен, въпреки че като цяло съм много щастлив човек.
 
Имам татуиран лика на майка ми на рамото и нейното име Филомена на предмишницата. Благословията ми дава сила и сигурност. Когато се върна в Португалия, първото нещо, което правя, е да посетя гроба на майка ми. Чувствам се добре там. Мога да й кажа всичко, което чувствам. За мен все едно тя все още е с нас, дори и да не ми отговаря“, призна Кансело.