Дългоочакваният сблъсък между Кристиано Роналдо и Лионел Меси няма да се състои за съжаление на милиони фенове по света. Причината е, че звездата на Ал-Насър не успя да се възстанови от контузия. 38-годишният Роналдо има мускулни оплаквания и все още не е готов да се завърне в игра. Двубоят на "Кингдъм Арена" в Рияд получи името "последният танц", тъй като се очакваше Меси и Роналдо да се срещнат за последен път на терена като действащи играчи.
 
"Няма да видим Меси срещу Роналдо. Кристиано е в последния етап на възстановяването си, след което ще се присъедини към групата. Надяваме се, че в следващите няколко дни той ще може да започне работа наравно с отбора. Роналдо няма да участва в мача", каза наставникът на саудитския тим Луис Кастро.
 
Новината е голям удар за феновете, които се надяваха да видят двете суперзвезди да се изправят отново в най-вероятно последната глава от тяхното съперничество. . Роналдо ще навърши 39 години през февруари, въпреки че каза, че може да продължи да играе и до четирийсетте, докато Меси ще празнува 37-ия си рожден ден през юли, а през следващото лято той най-вероятно ще се върне в Аржентина в родния си клуб Нюелс Олд Бойс.