Ирландският национал Шейн Дъфи изпрати един доста труден сезон. Опитният футболист бе под наем в състава на Селтик от Брайтън, но така и не успя да се наложи при „детелините“.

От шотландския тим решиха да не закупуват правата на защитника и той вече се завърна при „чайките“. Въпреки трудностите, ирландецът е готов да се бори за своето място в отбора и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да играе във Висшата лига.

„Нещата определено не се развиха добре за мен. Трябва да си признаваме, когато грешим. Смятах, че престоят ми в Селтик ще е чудесен и изпълнен с много положителни емоции, но сгреших. Сезонът бе кошмарен не само за отбора, но и за самия мен. Не успях да се наложа и имах доста сериозни проблеми с адаптацията. Не зная защо се случи така, но е крайно време да дам едно ново начало. Мисля, че съм достатъчно опитен, за да се боря за титулярното място в Брайтън. Изиграл съм много мачове и желая да остана в Премиър лийг. Може би преминаването ми в Шотландия не бе най-доброто решение, което съм вземал, но сега съм твърдо решен да се наложа в отбора и да покажа възможностите си. Нямам търпение да започнем подготовка и дано мениджърът ми гласува доверие“, каза той.