Отборът на Манчестър Юнайтед продължава да се бори с Арсенал за подписа на централния защитник на Аякс Лисандро Мартинес, пишат „Mirror“ и журналистът  Фабрицио Романо. „Червените дяволи” са отправили в петък следобед оферта за аржентинеца на стойност 37 милиона паунда, но с бонусите тя може да достига до 43 милиона. Това е съвсем леко подобрение от отхвърленото от амстердамци преди дни предложение от страна на „артилеристите“ на стойност 34 милиона паунда плюс бонуси.

От „Олд Трафорд“ се надяват, че именно тяхното предложение ще бъде прието, макар разликата да е малка, тъй като самият Мартинес е изявил желание да се събере с бившия си наставник Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед.

В началото на седмицата именно с подобна тактика 20-кратните шампиони успяха да спечелят наддаването с Лион за подписа на левия бек на Фейенорд Тайерел Маласия, след като в последния момент отправиха оферта само с 2 милиона по-висока от тази на „хлапетата“.

Мартинес е обявил пред клубното ръководство, че иска да напусне през това лято, за да заиграе във Висшата лига. Според „Sky Sports“ той обаче все още не е направил личния си избор между Арсенал и Манчестър Юнайтед.

24-годишният аржентинец е прекъснал ваканцията си във вторник, когато се е завърнал в Амстердам за среща с хора от ръководството на Аякс, на която е заявил желанието си да напусне. След това той отново е заминал за втората част от своята почивка, като същевременно очаква да разбере с кой от кандидатите ще се споразумее нидерландският шампион.