Футболистката на испанския отбор Виахес Интериас Паула Дапена бе принудена да изтрие профилите си в социалните мрежи, след като получи заплахи заради отказа си да почете паметта на Дието Марадона.

24-годишната спортистка направи това по демонстративен начин преди мач, като по време на минутата мълчание в памет на легендата седна на терена и се обърна с гръб. Тя обясни нежеланието си да почете дон Диего заради действията му извън терена, наричайки го "насилник и тиранин".

"Уморих се. Социални мрежи, интервю...Това е ужасно. Да, наложи ми се да закрия своите акаунти. Проблемът е в това, че тези хора също така са намерили страниците на мои колеги и са започнали да преследват и тях. Не само ни обиждат, но и заплашват с убийство. Получаваме съобщения от рода на: "Ще намеря адреса ти, ще дойда и ще ти счупя краката". Дали съм очаквала моята история да придобие такава гласност? Не. Мислех, че за това ще узнаят само абонатите ми в Инстаграм. Не вярвах, че това ще излезе извън пределите на Понтеведра, но внезапно то се разнесе из цял свят. Относно съотборничките ми, никоя нищо не ми каза. Те винаги са ме уважавали и знаели за моите възгледи", каза Дапена, цитиран от AS.