Бившата легенда на Фиорентина и Рома - Габриел Батистута, е със замразени активи в Аржентина заради неплатени данъци за около 4 милиона песо. Според вестник Clarin магистратите в родния му град Реконкиста са разпоредили замразяване на активите за най-малко 5 дни или докато не бъдат платени въпросните данъци.

Има също така 15% лихва, които трябва да бъдат преведени върху тази неизплатена сума за всеки от задлъжнелите, плюс социални вноски, което прави приблизително 32 милиона евро данъци от всички неплатили.

Батистута вече участва в данъчни спорове през последните години в Аржентина в хода на COVID-19 пандемията. Карлос Тевес също е сред хората, предприели действия и призовали за неплащане на данъци в Аржентина, подобно на легендарния голмайстор.

Батистута, който сега е на 53, се оттегли през 2005 г., след като прекара голяма част от кариерата си в Италия с екипите на Фиорентина, Рома и Интер.

Той отбеляза 183 гола в 318 мача в Серия А, печелейки Купа и Суперкупа с „Ла Виола“ и титла и още една Суперкупа на Италия с Рома. Във визитката си нападателя има още две титли на Аржентина, както и Копа Америка и Купа на конфедерациите с екипа на „гаучосите“.