Аржентина срещу Бразилия, Меси срещу Неймар на възможно най-високата сцена - „Маракана“. Това ни чака в 3 часа на 11 юли във финала на Копа Америка. 34-годишната суперзвезда, който в момента е свободен агент, защото все още не е преподписал с Барселона, ще търси силно желания първи сериозен трофей с „гаучосите“. Докато емблемата на Бразилия и ПСЖ иска титлата от Копа Америка, защото пропусна предишното издание. Чака ни изключително вълнуващ дуел между двама от най-силните футболисти в историята...

Меси и Неймар са се срещали на терена като съперници и преди, но това ще бъде най-големият мач, в който ще го направят досега. С огромен трофей за залог. Любопитното е, че аржентинецът и бразилецът са се изправяли един срещу друг само веднъж на клубно ниво. Още по-изненадващото е, че не са се срещали в дуел на Шампионската лига с Барселона и ПСЖ, но го направиха на финала на Световното клубно първенство преди почти 10 години. Въпросният двубой се проведе през 2011 г., когато Неймар направи първите си, но впечатляващи стъпки със Сантос, който току-що бе спечелил Копа Либертадорес. Междувременно Меси вече беше показал какво може, като вкуси успеха в Шампионската лига само няколко месеца по-рано под управлението на Пеп Гуардиола. Барса спечели лесно тази игра с 4:0 с два гола на Лео. Аржентинският магьосник и бразилският майстор обаче са се срещали доста пъти на национално ниво. Или по-точно – 4 пъти. Балансът е 2:2.

Първият им мач един срещу друг дойде през 2010 г., като легендата на Барса донесе победата сетния миг – 1:0 за „гаучосите“ в приятелски мач. През 2012 г. те се срещнаха отново за контрола и отборът на Меси отново спечели победата благодарение на впечатляващия му хеттрик в трилъра – 4:3. Две години по-късно Бразилия и Аржентина отново се сблъскаха в приятелски двубой, но този път момчетата на Дунга надделяха, давайки на Неймар първия триумф над Меси, който пропусна дузпа. Последният мач помежду им се проведе през 2016 г. в квалификация за Мондиал 2018. Там Неймар вкара първия си гол, играейки срещу Меси, за да помогне на Бразилия да накаже Аржентина с 3:0. Мина доста време, но бившите съотборници в Барса най-накрая отново ще се изправят един срещу друг, и то във финала във финала на Копа Америка.

Мнозина казват, че Неймар напусна „Камп Ноу“, за да излезе от сянката на Лео. Дали го направи? Сложен въпрос. Да, в ПСЖ бразилецът е големият лидер, но последният сезон бе разочароващ за него, защото нито достигна до финала на Шампионската лига, нито спечели титлата в Лига 1, която попадна в ръцете на Лил. Едно нещо обаче е безспорно – Ней, който извън терена е много по-скандален от Лео, е феноменален футболист. А на „Маракана“ ще опита да изравни общия баланс в мачовете срещу Меси, който в момента е 3:2 в полза на Бълхата.