Много футболисти са суеверни, имат талисмани, правят различни ритуали преди мач или просто внимават с кой крак стъпват първо на терена, но дали е така и с треньорите?

Разбира се! Но кои са най-суеверните сред тях? Ще се изненадате от класацията на телевизионния канал Trace Sport Stars:

5. Раймон Доменек

Бившият национален селекционер на Франция е запален по астрологията. Говори се, че дори преглеждал хороскопа на футболистите си преди даден двубой, а също така избягвал да събира прекалено много играчи със зодия лъв или скорпион в съблекалнята, която ръководи. Самият Доменек отрича това и казва, че суеверието е лош късмет...

4. Феликс Магат

Германецът Феликс Магат има период, в който носил една и съща зелена вратовръзка в продължение на 10 двубоя, докато бил начело на Айнтрахт Франкфурт.

3. Луис Арагонес

Екс-треньорът на Испания има непоносимост към жълтото. Когато видял резервния екип на Испания за Евро 2008, трябвало да го убеждават, че е цвят – горчица, а не жълт. Испания обаче спечели турнира и може би това е било достатъчно за Арагонес, за да забрави суеверието си.

2. Юп Хайнкес

Бившият наставник на Байерн Мюнхен ще бъде запомнен и с факта, че през 2013-а година за полуфинала в Шампионската лига срещу Барселона настоял сам да избере хотела, в който ще отседне тима Барселона. И специално избегнал онези хотели, в които тимът е отсядал при загуби в миналото.

Карлос Билардо

източник: Gulliver/GettyImages

1. Карлос Билардо

Легендите говорят, че екс-националният селекционер на Аржентина пристигал на стадиона със статуия на Дева Мария в ръцете си, а веднъж дори ударил играч, защото ял пилешко. И това, ако не е заслужено първо място...