Бившите холандски национали Дирк Каут и Джони Хейтинга станаха неволни участници в масово сбиване по време на мач между юношите на Аякс и Фейеноорд. Дуото предвожда двата тима, като Каут води бившия си отбор Фейеноорд, докато Хейтинга е в Аякс Амстердам.

Някогашните футболисти се опитваха да неутрализират неприятната сцена, но феновете на Аякс започнаха да се гневят на семействата на играчите на Фейеноорд, след което случката нарасна жестоко.

Фейенорд се нуждаеше от точка, за да си осигури титлата в шампионата, докато Аякс трябваше да вземе победата, а това доведе до гневната атмосфера преди мача.

Феновете на Фейенорд посетиха сериозно стадион „Спортпарк де Токмост”, който е дом на юношите на Аякс и е с капацитет от 2,250 души. Това обаче бе посрещнато със съпротива от страна на феновете на Аякс. Насилствените сцени по трибуните принудиха Каут и Хейтинга да се включат с футболистите и персонала да разтървават хулиганите.

Съдията на мача спря двубоя след половин час игра при нулево равенство, а играчите бяха пратени набързо в съблекалните. По пътя към тях пък двамата треньори говореха разпалено, а бившият футболист на Евертън Хейтинга видимо бе разочарован. Към този момент няма информация как ще се реши развръзката.