Справедливостта възтържествува, макар и 23 години по-късно. Така можем да обобщим случая с ареста на престъпника Хуан Сантяго Галон Енао, който е един от двамата замесени в разстрела на бившия колумбийски национал Андрес Ескобар. 

Централният защитник беше застрелян от упор на 2 юли 1994 г., само десет дни след като си отбеляза автогол в мача със САЩ на Световното първенство, заради който южноамериканците отпаднаха още в груповата фаза, въпреки че бяха гласени за един от фаворитите. 

Хуан Сантяго Галон Енао и брат му Педро засекли футболиста на паркинг пред бар в Меделин и след размяна на обиди го разстреляли от упор. Педро вече влезе в затвора за убийството, но брат му успешно се укриваше от закона в последния близо четвърт век и извърши още куп гнусни престъпления. 

Последното от тях обаче е свързано с наркотрафик в САЩ и след като е бил заловен в Ню Йорк, ще бъде екстрадиран в Колумбия, за да отговаря за престъпленията си там. Той е осъден задочно в родината си още през 1995 г., а сега най-после ще излежи присъдите си. 

Освен за убийството на Ескобар, Енао ще лежи зад решетките за наркотрафик, подпомагане на паравоенна организация, замесена в трафик на хора и още много други прегрешения. Скандалното в цялата ситуация е, че той си е живеел необезпокоявано в Меделин дълго време и едва преди четири месеца му припарило под краката, след като американските власти се заели с него.