Открай време във футболните среди се говори, че жребиите често се манипулират, дори на най-високо равнище. За целта някои от топките се загряват, а другите остават студени, така че теглещите да са наясно какъв отбор да изтеглят - силен или слаб.

Разбира се, веднага се надига хорът на неприемащите тези обвинения, който нарича опонентите си "болни мозъци".

Но какво да кажем за жребия за различните купи в Люксембург, който бе изтеглен тези дни?Той е просто скандален. Да не говорим, че изглежда от типа нагласени жребии и то на ниво 1000!

Във всеки случай социалните мрежи гръмнаха с протести, защото на видеата по-долу се вижда как един от хората, натоварени да теглят жребия, взима, връща, подбира топките. С две думи много е вероятно да манипулира и то най-нагло. Ако не е така, то този човек е най-малкото изключително несъобразителен, теглейки по този начин топките, така че да възбуди подозрението.

На първото видео по-долу се вижда как се тегли жребият за турнира за Купата на Люксембург при жените.

Но ако си мислите, че при жребия за мъжката купата на страната е процедирано по различен начин, лъжете се. Един от елитните клубове в Люксембург Диферданж пусна следното мнение в своя профил във Фейсбук: "Скандална сцена на днешния жребий. И то не само при жените. На 38:20 мин. във видеото точно преди изтеглянето на топката с името на нашия отбор, бе изтеглена друга, която впоследствие бе върната в урната, за да бъде взета нашата", написаха възмутени от Диферданж (виж на второто видео долу).