Широко разпространеното схващане за футболистите е за ограничени момчета с много пари, които се чудят каква глупост да измислят в свободното си време и да се изфукат я с гаджетата си, я с последните си покупки, я с нещо друго маловажно. 

И за пореден път доказателството, че това е просто клише идва от бившия капитан на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер. В момента той се подвизава в САЩ и беше попитан как изглежда за него един перфектен ден. И отговорът му издава само класа и изисканост.

"Страхотният ден за мен започва около 7:00 сутринта, с чаша горещо кафе със съпругата ми. След това се разхождаме по един от най-красивите булеварди в Чикаго и закусваме. И тогава идва време за малка разходка с колело."

"След това е времето за кратко посещение на музей и малка почивка следобед с лека дрямка. Привечер е идеалното време за малко хокей на лед по телевизията, след което отиваме на опера или балет."

"Наистина обожавам операта и балета, когато оркестърът засвири и започне действието, аз се отпускам и се разтоварвам от всичко през деня. Това са забавленията ми, не обичам да ходя по партита", сподели Швайни в Щатите.