Легендата на българския футбол Христо Стоичков отдавна не се занимава с треньорство и се е отдал на новата си страст - журналистиката. Той практикува професията отвъд Океана, но една информация за него изуми милиони фенове по света. 

Украинският средняк ФК Десна се похвали вчера в един от профилите си в социалните мрежи, че именно Камата му е станал нов треньор. И тъкмо когато заваляха възторжените постове от феновете, от клуба обявиха, че се шегуват с тях, за да отбележат Международния ден на шегата - 1 април. 

Иначе интересното е, че той имаше общо с този клуб преди една година. Тогава даваше открити уроци за децата от града на терена на Десна. Именно тогава бяха заснети и снимките с него на фона на логото на отбора, като впоследствие този кадър беше използван за шегата с феновете, които клъвнаха на шегата "на гола кукичка". 

Стоичков отдавна обяви, че засега няма планове да се върне в треньорската професия и настоящата му кариера като анализатор и водещ в мексиканската телевизия "Унивижън" му харесва. Той е със семейството си в Маями и едва ли треньорски пост в подобен отбор би го изкушил. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Христо Стоичков - главный тренер ФК Десна Легендарный футболист, обладатель Золотого Мяча, икона болгарского футбола и легенда мирового футбола Христо Стоичков возглавил черниговскую Десну. Сборная Болгарии, Литекс, Сельта, ЦСКА (София), и вот теперь Чернигов. Стоичков уже прибыл в "северный город" и приступает к работе в Десне. #деснафк #вболівайзасвоїх #тренер #стоічков #1квітня #чернігів

A post shared by DesnaFC official (@desnafc) on