УЕФА обмисля да урегулира един аспект от футбола, който изключително много тормози отборите - комисионите на футболните агенти, които съдействат за сключване на трансфери. Призивът за регулация в заплащането на мениджърите идва от огромен брой клубове, професионални лиги, дори синдикати на футболисти. 

Европейската футболна централа иска да въведе таван на заплащането за всеки един футболен импресарио, заради една тревожна практика. Бройката на тези посредници се увеличава лавинообразно в световния футбол и в търсене на клиенти, те се ориентират към все по-млади играчи, дори деца. 

Според УЕФА, това създава сериозна опасност за експлоатация на детски труд и корупция. Освен това, според организацията все по-често играчите и клубовете получават по-лошо отношение от мениджърите и затова тяхната дейност трябва да бъде по-сериозно урегулирана. 

В последните години, само от комисиони по сделки на свои клиенти, топагенти като Жорже Мендеш и Мино Райола направиха стотици милиони евро и са сред най-богатите магнати в света на футбола.