Байерн Мюнхен и Ал Насър са се разбрали за трансфера на Садио Мане, така е сенегалецът може да се счита за сигурно ново попълнение на клуба от Саудитска Арабия, информира Фабрицио Романо. Така 31-годишният нападател ще стане съотборник на Кристиано Роналдо срещу 40 милиона лева.

Той вече е договорил личните си условия с „жълто-сините“ и ще получава по около 40 милиона евро на сезон. В следващите дни ще бъдат оформени всички подробности около документацията, Мане ще премине задължителните медицински прегледи и трансферът ще бъде обявен официално.

Сенегалецът премина от Ливърпул в Байерн през миналото лято. Той обаче така и не успя да се докаже в баварския гранд, за който записа 38 мача, 12 гола и 6 асистенции във всички турнири. Нападателят беше преследван и от травми, след като се контузи точно преди Мондиал 2022 в Катар и пропусна форума. След това Мане така и не успя да подобри значително физическото си състояние, а към края на кампанията се сби със своя съотборник Лерой Сане след загубата с 0:3 от Манчестър Сити в Шампионската лига.

31-годишният сенегалец ще опита да възроди кариерата си в Саудитска Арабия. Ал Насър прави солидна селекция през това лято, след като привлече още Марсело Брозович от Интер, Алекс Телес от Манчестър Юнайтед и Секо Фофана от Ланс.