Отборът на Манчестър Юнайтед е договорил трансфера на крилото на Аякс - Антони. Това твърди италианският журналист Фабрицио Романо в своя профил в социалната мрежа „Twitter“.

Според неговата информация, „червените дяволи“ са постигнали принципно споразумение с Аякс за сумата от 100 милиона евро. Бразилският национал пък ще подпише петгодишен договор до лятото на 2027-а година, с опция за удължаването му с още една.

Трансферният гуру допълва, че в понеделник официално ще бъдат подписани съответните договори, а Антони ще пристигне в Манчестър следващата седмица.

Двете страни водеха преговори от седмици, като шампионите на Нидерландия отхвърлиха оферти от 80 и 90 милиона евро от страна на Юнайтед и държаха да получат възможно най-високата сума.

22-годишният Антони бе една от основните трансферни цели на Манчестър Юнайтед това лято. Той е юноша на Сао Пауло, като в последните две години игра в Аякс под ръководството на Ерик тен Хаг. Фланговият футболист дебютира за националния отбор на Бразилия преди година и вече натрупа 9 мача и 2 гола за петкратните световни шампиони.