Христо Стоичков и Димитър Бербатов намериха място в класацията на FourFourTwo за "50-те най-готини играчи" за всички времена. От Джордж Уест до Тарибо Уест, в нея са най-стилните, различни и най-готини футболисти, които сме виждали.  
 
Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Фулъм Байер Леверкузен, Монако, ПАОК и ЦСКА  Бербатов заема 8-ото място в класацията.  
 
"Футболните фенове мразят мързеливите футболисти. Те искат техните герои да напуснат терена подгизнали от пот, доказвайки че искат да дадат всичко от себе си за клуба и каузата. Но има едно изключение - чувствителният и непримирим българин, за когото "Гардиън" веднъж написа: "Той не играе футбол. Няма интерес към това. Той е над него". Може да напишеш книга, обяснявайки естетическата привлекателност на Бербатов, разпростираща се от това как той без никакви усилия успява да реализира най-трудните възможности (а същевременно пропилява най-чистите) до това, че прилича на Анди Гарсия и твърди по адрес на актьора: "Проучих как той пуши, така че мога да държа цигарата си по същия начин", е описанието на българина в "4-4-2". 
 
Христо Стоичков е поставен на 31-ото място.  
 
"Най-великият български футболист и един от най-талантливите играчи, които някога са обличали фланелката на Барселона. Въпреки тези си качества, мненията за непредвидимия Стоичков често за разделени заради неговата арогантност и усещането, че винаги е прав. 
Бившият нападател, който притежава неконвенционална мисъл, впоследствие започва треньорска кариера, въпреки че твърди, когато поема Селта, че не вярва в тактиките. Като селекционер на България става известен с това, че въвежда схемата 2-4-4, за която не е изненада, че не става особено популярна."
 
Ето и топ 50:
 
50. Беноа Асу-Екото 
49. Фабио Канаваро
48. Роберт Просинечки 
47. Пол Макгрегър
46. Крис Уодъл 
45. Гюнтер Нетцер 
44. Антонио Касано
43. Стан Боулс 
42. Робин Фрайдей
41. Фреди Люнгберг
40. Били Мередит
39. Франк Макавени
38. Хенрик Ларсон
37. Тарибо Уест
36. Паул Брайтнер
35. Габриел Батистута 
34. Денис Бергкамп
33. Лен Шакълтън
32. Франк Уортингтън 
31. Христо Стоичков
30. Звонимир Бобан 
29. Георге Хаджи 
28. Роберто Баджо 
27. Ривелиньо 
26. Крейг Джонстън 
25. Кларънс Зеедорф 
24. Диего Марадона
23. Хуан Роман Рикелме
22. Рене Игита
21. Михаел Лаудруп
20. Тиери Анри 
19. Жаирзиньо
18. Алесандро Неста
17. Зинедин Зидан
16. Карлос Валдерама
15. Лев Яшин
14. Едгар Давидс
13. Рууд Гулит
12. Сократес
11. Чаби Алонсо
10. Роналдиньо
9. Ференц Пушкаш
8. Димитър Бербатов
7. Ерик Кантона
6. Давид Жинола
5. Джей-Джей Окоча
4. Джордж Бест 
3. Йохан Кройф
2. Дейвид Бекъм 
1. Андреа Пирло