Снощната победа на Манчестър Юнайтед с 6:2 над Рома в първия полуфинал в Лига Европа имаше огромно значение за цяла Англия - успехът на "червените дяволи" качи Висшата лига на върха в класацията на УЕФА според коефициента, събран от отборите в евротурнирите.  
 
Англия ще остане първа, дори ако Реал Мадрид спечели финала на Шампионската лига, Виляреал триумфира в Лига Европа, а всички английски клубове отпаднат на полуфиналите в двата евротурнира. 
 
Висшата лига прекъсна хегемонията на Ла Лига, която заемаше първото място през последните 8 години. Впрочем Испания доминира от края на 20 век - през сезон 1999/00 тя беше на първо място в продължение на осем години, загуби го от Англия в следващите пет, за да се завърне отново за 8 години. 
 
Настоящият сезон е най-добрият за Висшата лига в историята. Английските клубове събраха 22 785 точки и то преди ревашите от полуфиналите, счупвайки собствения си рекорд от сезон 2018/19 - 22 642 пункта.
 
Най-добрият клуб в турнирите на УЕФА този сезон е Манчестър Сити, следван от Челси, а третото място си поделят Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Арсенал е едва пети, но пред Тотнъм и Лестър.