По време на зимната ваканция в Ла Лига, младата звезда на Реал Мадрид (18 г.) Винисиус Жуниор се включи в традиционния благотворителен мач на легендата Зико в Рио де Женейро. В него участваха звезди като Неймар, Кака, Адриано, Зеедорф и други. 

Един от знаковите мигове в двубоя дойде в 38-ата минута. Тогава именно Зико, комбинира с младия Вини, който с шут по диагонал остави своя отпечатък с прекрасен гол - попадение, съединяващо две поколения на футболни суперталанти. Крилото се израдва, отивайки при феновете на трибуните, които с удоволствие го прегърнаха и се снимаха с него.

Двубоят се състоя на „Маракана“ – едно доста познато за Винисиус място, след като той бе част редиците на местния Фламенго между 2005 и 2017 г. Преди година и половина нападателят бе купен от Реал Мадрид зад 45 млн. евро, а през това лято се присъедини към тима на европейския клубен шампион. 

След края на срещата Винисиус коментира престоя си в Мадрид: „Никой 18-годишен не е успявал да играел толкова често за Реал Мадрид. А аз играя. Всичко ще се случи малко по-малко. Марсело и Касемиро много ми помагат. Ще имам още шансове за изява. Щастлив съм, че постигнахме Световната клубна титла – това ще ни помогне по време на сезона“.