Перу отново спечели бронзовите медали на Копа Америка, както преди четири години, когато турнирът се проведе в Аржентина. Воденият от Рикардо Гарека отбор победи с 2:0 в малкия финал Парагвай и остана на трето място. Двубоят се игра на стадиона в Консепсион.

Перу започна по-силно и в 13-та минута Хуан Мануел Варгас отправи опасен удар от фаул, като се опита да изненада вратаря Хусто Вияр, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Парагвай отговори в 24-та минута с първия точен удар в очертанията на една от двете врати. Ромеро стреля, но Гайесе бе на мястото си и спаси.

Първият гол падна три минути след почивката, когато след корнер бранител на тима на Парагвай не изчисти добре топката и Андре Карийо от границата на наказателното поле я прати във вратата на Хусто Вияр.

Хуан Мануел Варгас можеше да реши всичко в 53-та минута, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Парагвай изпусна невероятна възможност да изравни резултата в 67-та минута, когато след удар на Едгар Бенитес топката срещна гредата.

Перу отбеляза втори гол в 89-та минута, когато след бърза контраатака Андре Карийо комбинира със Санчес, който продължи топката към Паоло Гереро, който не пропусна да вкара. По този начин Гереро изравни Едуардо Варгас в спора за голмайсторския приз на турнира, като двамата имат по 4 попадения.

Във финала на турнира ще спорят домакините от Чили и Аржентина тази вечер от 23:00 ч. българско време.