Ново голямо име може да акостира в първенството на Исландия и отново става дума за вратар. След като през 2013-а година за отбора на ИБВ Вестманея играеше английската легенда Дейвид Джеймс, бивш вратар на Ливърпул, Уест Хем, Астън Вила и Манчестър Сити. Джеймс дори съчетаваше мачовете с работата на треньор в отбора.

Поредната европейска звезда, която идва на Ледения остров, е германският вратар Тимо Хилдебранд, съобщава официалната страница на Лигата. Бившият играч на Щутгарт, Валенсия, Хофенхайм, Спортинг Лисабон, Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт, в момента е на 36 години. Неговият мениджър е в напреднали разговори с отбора на лудите исландци от Стярнан и се очаква до няколко дни сделката да бъде финализирана. Отборът спечели шампионската титла през миналата година и ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига през лятото.

Така Хилдебранд ще бъде не само атракция, но и от помощ с огромния си опит на високо ниво. От 2004-а до 2007-а година той има 7 мача с екипа на страната си. Отборът на Стярнан е известен с най-разнообразните и оригинални празнувания на голове, което му спечели световна слава./БТА