Жозе Моуриньо прибави ново отличие към впечатляващата си колекция от награди по повод 100-годишният юбилей на Португалската футболна федерация. Моуриньо бе изран за „Треньор на века“ в Португалия.

Настоящият клуб на Жозе Моуриньо Челси е лидер във Висшата лига. Специалистът два пъти е печелил Шампионската лига – веднъж с Порто през 2004-а година и веднъж с Интер през 2010-а година. Въпреки успехите му на клубно ниво Моуриньо не може да се похвали с подобно нещо на национално ниво. От 12 години треньорът не работи в Португалия, но и сега признава, че с работата си представя португалския футбол.

„Не само изпълнените цели в моята кариера са важни, а и това, че по някакъв начин съм допринесъл за португалския футбол. Не съм тук от 12 години, но дори по този начин съм се опитвал да защитавам португалския футбол и страната си“, заяви Моуриньо след като получи наградата.

“Очевидно титлите, които спечелих с Порто в този контекст са най-важни в моята кариера, защото титлите с португалски отбор са за португалския футбол, а с Порто случаят бее уникален, защото спечелихме финала в Шампионската лига с девет португалски футболисти. Дали бих искал да се случи отново? Да, бих искал“, сподели още Жозе Моуриньо.