Хиляди фенове на Бока Хуниорс отбелязаха подобаващо завръщането на Карлос Тевес на „Ла Бомбонера“. Той бе придружаван от своите деца. 

Повече от 50 000 фенове аплодираха нападателя на стадион "Ла Бомбонера" в Буенос Айрес.

„Завръщам се в родния ми клуб така, както обещах. Чувствам се много добре подготвен. Радвам се, че съм отново в родината си“, сподели Тевес.

31-годишният Тевес премина в Бока от Ювентус. Той имаше предложение и от Атлетико Мадрид, но предпочете да се върне в родината си. Тевес стартира кариерата си в Бока Хуниорс през 2001 г., след което игра в Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

 "Когато си тръгнах от Бока бях на 20 години. Сега съм на 31. Станах по-възрастен, придобих опит и трябва да служа за пример на младите играчи. Точно сега съм в най-добрата си форма. Благодарен съм на треньора на Атлетико Диего Симеоне за интереса, но избрах Бока - тук е моят дом", обяви Тевес.  

Той ще носи легендарния номер 10 в Бока Хуниорс.

Диего Армандо Марадона присъства на официалното представяне на Тевес. Легендарният аржентински футболист бе направил специално послание за бившия играч на Ювентус.

Карлос Тевес заяви, че ще тренира много активно през седмицата с надеждата, че ще може да играе в следващия домакински мач срещу Килмес.