Световната футболна централа имаше спешно заседание днес, на което трябваше да се реши казусът около провеждането на Световното първенство през 2022 г. в Катар. Вече са избистрени двете окончателни опции за шампионата. 

Той със сигурност ще бъде през зимата, като възможностите са това да се случи през януари-февруари 2022 г. или ноември-декември 2022 г. Вариантът да е през лятото е изключен окончателно. 

Представителите на ФИФА имаха срещи с представители на водещите европейски клубове, които искаха евентуално двубоите да се проведат през април и май, за да не се засегне по-сериозно графикът им в евротурнирите и вътрешните първенства. 

Явно това тяхно желание е било пренебрегнато и шампионатът със сигурност ще е през зимата. Предстои да се определят точните дати и слотове на още едно специално заседание, което ще се проведе скоро. 

Всички футболни деятели се отказаха от възможността Мондиал 2022 да се играе през лятото, тъй като тогава температурите в Катар гонят 50 градуса и това застрашава живота на футболистите.