Представители на ФИФА посетиха стадион „Лужники“ в Москва, за да проверят дали строителните работи текат по график за Световното първенство през 2018 година.

Длъжностното лице от страна на ФИФА и шефът на организационния комитет Алексей Сорокин видяха най-големия стадион в Русия само отвън, тъй като съоръжението е затворено, заради строежа.

На „Лужники“, който е с капацитет 90 хиляди места, ще посрещне мача на откриването, както и закриването на световните футболни финали.

Стадионът е част от комплекса „Лужники“, открит през 1956 година. Представител на компанията, отговарящ за ремонта обеща, че въпреки големите промени при строителните работи, всички исторически елементи, както и духът на съоръжението ще бъдат запазени.

„Лужники“ бе домакин на Олимпиадата в Москва през 1980 година, както и на финала на Шампионската лига през 2008 година.

Общо 11 градове в Русия ще бъдат домакини на Мондиала през 2018 година. Останалите, освен Москва, са Санкт Петербург, Калининград, Нижни Новгород, Казан, Самара, Волоград, Ростов, Сочи, Саранск и Екатеринбург.

Длъжностните лица на ФИФА изглеждаха доволни от напредъка и темпото на строителството, въпреки че стадионите в руските градове са на различни етапи при подготовката.

Според данните, шампионатът на планетата през 2018 година ще струва на Русия повече от 20 милиарда евро.