Арсен Венгер категорично отрече спекулациите, че може да стане новият мениджър на нидерландския национален отбор. Сегашният наставник на "лалетата" Роналд Коман е гласен за нов старши треньор на Барселона веднага след уволнението на Кике Сетиен след тежкото поражение с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Венгер не се занимава с треньорство откакто напусна Арсенал през 2018 година и се носеха слухове, че може да бъде изкушен от това да застане начело на национален отбор. Той обаче категорично опроверга тези информации.

Но като говори за BEIN Sport, 70-годишният настояваше, че няма намерения да поеме управлението, и беше напълно съсредоточен върху настоящата си роля на шеф на глобалното футболно развитие във FIFA.

"Вярвам, че имаше някои медии, в които се казва, че съм предложил себе си да поема работата, но не съм на разположение", каза Венгер пред "BEIN Sport".

"Работя във ФИФА и не съм разговарял с никого. Не знам откъде идва тази новина", допълни още 70-годишният французин, който коментира и избора на самия Куман да поеме "каталунците".

"Разбирам решението му да поеме такъв огромен клуб като Барселона. Той е на 57 години, никога не е работил в такъв голям клуб и това е възможността на живота му", каза още Венгер.

След отказа на Венгер, фаворит за поста на Куман, се спряга името на наставника на Аякс Ерик тен Хааг. Смята се обаче, че бившият наставник на "лалетата" и Манчестър Юнайтед Луи ван Гаал, както и 72-годишният Дик Адвокаат, също са сред вариантите.