Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер се обяви за пълна промяна във футболния календар. Според французина, в сегашното положение, в което се намира светът, трудно могат да се правят промени, но той твърдо вярва, че днес мачовете идват в повече на всички футболисти и те са подложени на изключителни натоварвания.

„Важно е всички да бъдем разумни и да си дадем ясна сметка за нещата. Ако искаме най-доброто за футбола, трябва да седнем и да говорим. Днес, двубоите са повече от необходимото, а и футболистите са хора. Тези паузи за националните отбори понякога са напълно ненужни, и някои турнири спокойно може да се премахнат. Вярвам, че календарът може да претърпи промени и футболните срещи да не са толкова много, както е сега. Също така, има вариант европейските и световни квалификации да не се играят всеки месец, и по този начин играчите да имат възможността да почиват повече, всичко е въпрос на преговори“, коментира Венгер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.