Арсен Венгер вярва, че в Индия има "златна мина" от футболни таланти, която трябва да бъде използвана, за да може страната да играе по-значима роля на световната сцена.

„Моята цел е да подобря футбола в света. И е невъзможно страна като Индия, 1,4 милиарда, да не е на картата на футболния свят“, каза бившият мениджър на Арсенал Венгер по време на посещение в Индия в ролята си на шеф на ФИФА Глобално развитие на футбола.

„Моята основна цел тук е да убедя хората, че тук има златна мина, но в момента тя не е напълно проучена, експлоатирана и насърчавана“, добави той по време на среща с президента на Индийската футболна федерация.

Французинът каза, че стабилната програма за развитие може да подобри представянето на една страна. „Бях в Япония в началото на техния футбол през 1995 г. През 1998 г. те бяха на Световното първенство. Това означава, че е възможно. Трябва да започнете рано.

Вярвам, че имате огромни активи, фантастични качества, които ме правят много оптимист за това, което можете да направите тук“, завърши Венгер.

Индия никога не е участвала на световно първенство. Те се отказа от турнира от 1950 г., въпреки че бяха поканени.